Covrigi fără sare? Fără zahăr?

Covrigi fără sare? Fără zahăr? ©

Este deja foarte cunoscut faptul că e foarte greu să cumperi ceva de mâncare ce nu conține cantități apreciabile de sare, zahăr sau, de ce nu, amândouă.

Azi am vrut să iau niște covrigi de la Petru (sau Pavel? Aștept și covrigii Bartolomeu, Matei și, de ce nu, Iuda) cu cea mai redusă cantitate de sare. Vânzătoarea s-a uitat ciudat la mine și mi-a spus că toți au la fel de multă sare, pentru că așa-i rețeta.

Pentru că foamea-i mai importantă decât dieta, am cedat și… surpriză: covrigii cu mac erau sensibil sărați. Deci excludem ideea cu „puțină sare pentru a potența gustul”.

Și acum fac și eu ca Robin și întreb: suntem otrăviți/intoxicați cu intenție? Dacă răspunsul este „nu”, oare de ce este atât de greu să găsești alimente fără zahăr și/sau fără sare?

2 Comentarii

elena a scris

salut! uite ca eu am gasit covrigi fara sare si zahar :) se numesc „covrigi rontaila cu tarate fara sare, fara zahar” si se gasesc in lanturile de magazine carrefour si auchan (cred ca se mai gasesc si in alte magazine). sunt foarte sanatosi si pe mine m-au ajutat cu tranzitul intestinal. sper ca v-am ajutat cu aceasta informatie. Toate bune si multa sanatate!

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter