Profitshare este pe cale să strice internetul (probabil)

De câteva săptămâni s-a implementat o chestie nouă în Profitshare: sunt trimise notificări pentru link-urile moarte. Notificări ce nu conțin foarte multe lucruri utile (altceva în afară că s-a dat click), dar am realizat o chestie foarte, foarte greșită (nu știu dacă exista și înainte de această schimbare).

În momentul ăsta, orice magazin ar putea intra în Profitshare. Mă rog, nu chiar orice magazin (presupun că sunt niște reguli, niște cerințe etc), dar de dragul simplității discuției, presupunem asta. Evident, orice magazin poate ieși din Profitshare. Iar aici este o problemă.

Să zicem că eu dau un link spre un magazin care este în Profitshare. Peste o lună, două, un an, magazinul respectiv iese din Profitshare. Știi ce se întâmplă când un vizitator dă click pe link-ul respectiv? Nimic util! Vizitatorul vede asta:

2015-09-10@35_24

Pentru ce era linkul inițial? Nu se știe. Ce magazin era? Nici asta nu se știe. Pe cine ajută treaba asta? Păi… cam pe nimeni.

Aici nu vorbim de termeni și condiții sau alte lucruri legale. Vorbim de o chestie de usability ce mă face să mă întreb: de ce aș promova un magazin mai mic dacă nu am siguranța că va exista în sistem peste o lună? Doar ca să-mi pedepsesc cititorii? De ce ar trebui pedepsit un vizitator pentru relația „defectuoasă” dintre Profitshare și Magazinul Din Colț SRL?

Referitor la titlu: imaginează-ți ce se va întâmpla în momentul în care Emag va ieși din Profitshare! O mulțime de link-uri vor fi moarte, și, cel mai grav, nu vor oferi nici măcăra un indiciu referitor la link-ul inițial. Ce-i mai grav este că nu prea au de gând să schimbe acest comportament.

Modalitatea cea mai cinstită de a trata această problemă este următoarea:

  • Redirect automat – fără nici un fel de intervenție din partea utilizatorului – spre site-ul adevertiser-ului, chiar dacă nu mai este în sistem;
  • Trimis notificare afiliatului că s-a făcut click pe un link mort. Dacă vrea să actualizeze link-ul, bine; nu vrea? La fel de bine.
  • Toată lumea e fericită!
  • Opțional: se adaugă o setare care dezactivează toată treaba de mai sus (pentru afiliații care nu dau două parale pe vizitatori).

Vali, Cetin, Radu, cu siguranță voi aveți un cuvânt ce cântărește mai greu în interiorul Profitshare. Încercați să-i convingeți (și voi) că nu e o idee bună ca vizitatorul să fie pedepsit pentru că a vrut să cumpere un produs recomandat de un blogger.

PS: varianta inițială a plugin-ul lor de WordPress a înlocuit toate link-urile către advertiserii valizi din acel moment cu link-uri scurtate spre Profitshare. Ceea ce înseamnă că toate link-urile spre advertiserii ieșiți din sistem după acel moment sunt invalide.

7 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

Mie mi s-a părut tot timpul că 2parale este o rețea destinată mai mult afiliaților… speciali: comparatoare de preț, configuratoare etc.

Cu toate astea, un click pe o unealtă inexistentă te duce, totuși, undeva (dacă nu mă înșel, pe prima pagină a advertiser-ului), nu într-un site mort unde nu ai nimic de făcut :)

Farcas Gelu Danut a scris

Eu nu pot sa spun ca sunt cu adevarat un afiliat, mai mult ma joc, e un fel de pasiune, dar am facut si eu cateva sute de lei din asta fara mari eforturi.
In schimb cunosc oameni care chiar fac asa ceva sau au facut (unii au trecut in tabara advertiserilor, a proprietarilor de magazine online), poate o privire pe seoserv.ro, morariu.biz, claudiufarcas.ro etc. va pot da idei bune.
Stiu site-uri care aduc bani frumosi proprietarilor.
Totul este sa ai trafic targhetat, sa-ti alegi bine

Malin a scris

Nu sunt in Profitshare, adica sunt, dar nu activez fiindca departamentul pesedist din Profitshare a decis ca nu e OK sa semneze contract cu firma mea fiindca nu sunt inca platitor de TVA. In fine, intreb aici deoarece sunt curios daca au rezolvat pana la urma problema asta sau nu dupa aproape doi ani ca io n-am cum sa-mi dau seama.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter