Suplimentele „pentru memorie” – mit sau adevăr?

Suplimentele „pentru memorie” – mit sau adevăr? ©

În momentul de față sunt un sceptic când vine vorba de… orice, de la medicamente la utilitatea unor gadget-uri. Și despre medicamente (sau suplimente, mai bine zis) aș vrea să scriu câte ceva.

Cred că ai văzut/auzit reclame la Memoplus, Bilomag sau diverse feluri de lecitină. Oare au un efect? Sau fac parte din aceeași categorie ca homeopatele?

Spre deosebire de medicamente, acestea nu au un efect vizibil imediat. De exemplu: te doare măseaua, iei un Ketonal, e clar că există un efect pe undeva și că nu e doar chiar placebo.

Dar la ceva în prospectul căruia scrie că efectele se văd după utilizare îndelungată (2-3 luni minimum)? Cum poți să măsori efectul`? Nu e ca și cum dai teste de inteligență și wow, ce progres ai făcut!

3 Comentarii

Laur a scris

Citeam pe undeva că efectul suplimentelor pentru memorie depinde foarte mult de cât de bine te întreții fizic și psihic.

Ca să urmezi un tratament pentru îmbunătățirea aptitudinilor de a memora sau pentru o minte mai ascuțită în timpul învățatului, ține foarte mult de mișcare, de tonus, de alimentație.

Trebuie să te hrănești cu mâncare sănătoasă (mult pește, fructe, legume), multă apă. Dacă ești consumator de alcool, tutun sau droguri, suplimentele nu prea au efect. (mai mult pierzi vitamine)
La fel, dacă ești depresiv sau nervos sau distras, suplimentele nu au niciun efect.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter