Ghidul autostopistului galactic

Ghidul autostopistului galactic

Am terminat de curând Ghidul autostopistului galactic. Cum a fost? A fost o carte extrem de lungă, amuzantă pe alocuri dar și plictisitoare.

Pe scurt, povestea este așa: planeta Pământ este programată pentru a fi distrusă pentru a face loc unei autostrăzi intergalactice. Destul de ironic, casa eroului principal – Arthur Dent – este aproape de a fi demolată pentru a face loc unei străzi. În ambele cazuri anunțul a fost dat cu mult timp în urmă. În ambele cazuri, anunțul a fost făcut în locuri în care cei care trebuiau să le primească nu ajungeau sau nu aveau acces.

De aici începe distracția: un extraterestru ce a trăit pe Terra timp de cincisprezece ani – Ford Prefect – pleacă în ultima clipă împreună cu Arthur chiar pe nava ce urma să distrugă planeta, sunt aruncați în spațiu, sunt găsiți de președintele galaxiei care tocmai furase o navă cu o tehnlogie nouă, încep să călătorească în spațiu și timp și află, printre altele, că Pământul era de fapt un sistem de calcul proiectat de șoareci pentru a da întrebarea a cărei răspuns era 42. Toată acțiunea este însoțită de situații ridicole: roboți deprimați sau fericiți, concerte planetare ce erau vizionate de pe orbită pentru că erau prea zgomotoase, călătorii la marginea și sfârșitul universului șamd.

Cartea a fost scrisă și răscrisă de câteva ori, acțiunea fiind împărțită în șase părți. Cartea – care costă 50 lei la Emag – cuprinde primele cinci părți. Partea a șasea – Încă ceva – este pe lista mea de „cărți de citit”, dar cu o prioritate foarte scăzută.

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter