Lămuriri pentru „chestiile care nu se văd”

Am fost acuzat că aș suferi un pic de sindromul Stockholm în urma articolului ăsta. Pentru cine nu știe, acest sindrom înseamnă că dezvolți o oarecare empatie și/sau simpatie pentru cineva care te persecută. Prin urmare am considerat că este nevoie de o completare.

Nu mi se pare o situație normală. Dincolo de bullshit-ul patriotic, copiii chiar reprezintă viitorul țării. Singurul mod prin care putem evolua ca țară este să investim masiv în educație. Și este de tot căcatul să vezi că aleșii noștri fac exact pe dos.

Trebuie să fim revoltați? Absolut. Ar trebui să ieșim în stradă? Cu siguranță! Ar trebui implicați și copiii? Sub nici o formă!

Uite aici o idee despre cum ar trebui procedat:

gunoi

Orice formă de protest ce implică (și) copii este ca o luare de ostatici. Indiferent că vorbim de cereri din partea profesorilor (salarii mai mari) sau că vorbim de cererile venite din partea părinților (bani mai puțini).

Pentru că știi care-i faza? Dacă nu cotizează nimeni la fondul clasei/fondul școlii ce crezi că se întâmplă? O să vină Victor Plagiatorul și Penalul Ponta să cumpere cretă copilului? O să vină Năstase Șapte Case să renoveze clasa? O să vină Mazăre? Vine pe dracu! Îi doare în cur de copiii tăi. Îi doare în cur de tine!

Vrei să vină profesorul cu materiale de acasă? Am menționat că salariul maxim al unui invățător este de 1600 lei? N-am menționat că acest salariu îl ai după treizeci de ani în sistem. Dar să presupunem că nu contează venitul. Ție ți-ar conveni dacă patronul la care lucrezi ți-ar zice să vii de acasă cu consumabilele folosite pentru firmă?

Refuzul de a plăti fondul clasei/școlii va avea o singură victimă: copilul tău. Fie prin faptul că va fi privat de anumite lucruri, fie prin faptul că nimerește vreun educator/învățător care se va răzbuna pe copil din cauza deciziei părinților (asta e altă mârșăvie, dar din partea cealaltă).

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter