Am și eu o vârstă, uit chestii

Am și eu o vârstă, uit chestii ©

M-a rugat un client mai vechi¹ să-i fac un PC; ce are el este antic. Cât de antic? Păi cam ca un AMD Duron de antic…

În fine, am căutat componente, am găsit un CPU, o placă de bază etc și am zis să le pun pe toate într-o carcasă despre care am citit numai de bine: Obsidian 350D. În total s-au adunat în jur de 5000 lei (da, a inclus și licența de Windows și cea de Office 365, nu sunt ipocrit!)

Au fost două probleme în toată povestea asta:

  • Nu am fost atent când am făcut comanda, iar un produs nu era în stoc. Mi-am dat seama de asta abia după cinci zile când încă n-au ajuns piesele…
  • A doua problemă e hilară: Placa de bază intra în carcasă la fix. La fix adică în toată carcasa: MB era ATX carcasa are loc doar pentru Micro ATX.

Sunt chestii la care, dacă nu mai lucrez în domeniu, nu sunt atent. Asta pentru că acum zece ani carcasele Micro ATX erau ceva destul de exotic. De fapt carcasele care costau mai mult de 100 lei erau ceva exotic…

¹Mai am câțiva clienți din perioada în care lucram la magazinul/service-ul de PC-uri. Majoritatea probelmelor sunt rezolvate prin TeamViewer.

3 Comentarii

SilviuB a scris

De multi ani nu mai am legatura cu hardware nou, iar daca nu ma interesez activ, pierd multe lucruri. Daca inainte gaseam componentele pentru un calculator cu ochii inchisi, acum sunt ca un batran cand caut componente: ma uit de 2 ori la socket si frecvente si ce naiba mai e acolo.

Ionuț Staicu a scris

Exact! Cred că am făcut comparație socket cpu – socket mb de mi-a ieșit pe nas.

O altă chestie la care am fost atent a fost să aleg o placă de bază fără placa video on board. Asta pentru că știam eu că astfel de plăci sunt low entry și/sau slabe calitativ. Doar că… este ușor imposibil să găsești altfel de plăci de bază sub 1000 lei.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter