Cetin era revoltat de comisioanele băncii. O duduie l-a sunat să-l lămurească și, în loc să-i citească din PDF-ul cu taxe și comisioane ING (disponibil pe prima pagină, apropo) a încercat să-l aburească.
Lămurire într-un rând: cei 15 lei nu se iau la fiecare tranzacție ci la fiecare tranzacție de peste 300 lei.
Când mi-am făcut eu cont la ING, aveau o dobândă la contul curent de vreo 5-6%/an. Adică ceva ce nu se practica la (aproape) nici o altă bancă din țară. De atunci, la fiecare câteva luni, primeam câte un mail în care eram informat că dobânda a mai scăzut cu câteva procente, ajungând la un uriaș zero.
Pe Twitter am mai glumit, că ha ha, o să ajungă să ne ceară bani pentru banii ținuți la ei. Doar că…
So Sweden may become the first country where its citizens may have to accept negative interest rates (probably in the form of higher bank charges or fees) or be forced to spend their money in order to “save” it from those rates.sursa
Pentru că… de ce nu? Banca centrală a Suediei are o dobândă de -0.337%.
Iar partea cu adevărat perversă știi care e? Că Suedia este prima țară care este pe punctul de a elimina plățile cash. Vrei, nu vrei, banii tăi trebuie să ajungă într-o bancă. Unde plăteșți dobânda! Diferențele nu mai sunt chiar atât de mari, nu?
PS: Prin urmare, Cel mai bogat om din Babilon nu poate fi altceva decât ficțiune: niciodată și nicăieri în lume conducătorii nu au dorit ca supușii să prospere. Ține-i săraci și proști și vor fi supuși.
Neee, Romanii daca nu au bani ies in strada.
bitcoin ftw.
@katmai: bulă ftw.
Să vedem cum o să fie când o să scadă BTC brusc de la 5000 la câteva zeci (sau sute) de dolari.