Avem nevoie de conducători? Poate că avem…

Avem nevoie de conducători? Poate că avem… ©

În ciuda a ceea ce zicea maimuțoiul când făcea spume la gură pe tema Băsescu, este nevoie de un lider. Cineva care are un todo list ce se aliniază cât de cât la dorințele mulțimii.

Doar că nu.

Alaltăieri, când am văzut mulțimea în București, mi-a părut oarecum rău că nu sunt și eu acolo. Dar după câteva minute am zis că: ok, ies în stradă, protestez, dar… pentru ce?

La fel ca și Florin, nu am motive de a ieși în stradă.

6 Comentarii

Laur a scris

Doa’ ferește! Cum să te duci tu la București?! Dacă-ți sare oja de pe unghii și rămâne copilu’ fără tată cu manichiura făcută.

Acei oameni protestează pentru corupția prezentă în toate sistemele statului și vor dizolvarea guvernului.

Alex Popescu a scris

Prin absurd, chiar dacă nu facem decât să mai dăm cu zarul o dată, tot merită, oamenii își antrenează spiritul civic, de care avem nevoie mai mult decât de orice. Presupunând, sper că la fel de absurd, că se face o rocadă cu niște pesedei de rezervă, o să fure poate cu un pic de fereală. Chiar și-așa, merită efortul.

Cel mai important, am flexat un mușchi atrofiat, avem un precedent. Când devine buba prea mare, ieșim în stradă, și uite, nu fără consecințe.

Se aplică și la Constanța. Ieșiți în stradă, chiar dacă cu consecințe minime pentru schimbarea administrației centrale, e un exercițiu de trezire și persuasiune care ar putea ajuta la împiedicarea unui nou Mazăre*. Constanța are nevoie, (probabil cu un ordin de mărime mai mult decât oricare altă urbe a patriei) să-și flexeze resorturile atrofiate ale conștiinței și reacției civice.

*Măcar un Mazăre 2.0 care pe lângă adunat cu lopata mai taie niște garduri, dă cu fâs anti-țânțari, mai repară un trotuar, de-astea.

Paula a scris

Parca acel „to do list” il avea orice conducator de pana acum, oricare dintre cei ce au concurat pentru un post in guvern a incercat sa fie pe aceeasi lungime de unda cu dorintele oamenilor. Insa oare putem sa speram vreodata la unul care chiar sa-si dea interesul? Pare ceva foarte greu.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter