Câte ore lucrezi/zi?

Câte ore lucrezi/zi? ©

Cred că toți avem câte o zi de aia în care nu ai chef să faci nimic, sau dacă ai chef, ai chef să faci orice numai chestiile importante nu.

Ei bine, la mine a fost la fel dar un pic invers în ultimele trei zile. Am încheiat un proiect, am pus la punct detaliile necesare terminării unui alt proiect, am lucrat peste șapte ore/zi, am sărbătorit ce a fost de sărbătorit, am început să citesc Eat that frog (traducerea titlului – Începe cu ce nu-ți place – mi se pare mult prea lipsită de personalitate) șamd.

If the first thing you do each morning is to eat a live frog, you can go through the day with the satisfaction of knowing that that is probably the worst thing that is going to happen to you all day long. nu Mark Twain

Șapte ore? Nimic special!§

Știu că în folclor există ideea de zi de lucru de opt ore, patruzeci de ore/săptămână și tot așa. Doar că nu-i chiar așa.

Mai o cafea, mai un Facebook, mai un 9gag sau imgur, mai un mail, un telefon etc.

Dacă faci muncă de birou aș putea băga mâna în foc că ajungi cu greu la mai mult de trei-patru ore lucrate/zi. Îți recomand Paymo Plus (am povestit aici cum pierzi timpul aiurea), măsori o sătpămână în continuu și te minunezi de cât de puțin lucrezi.

Spor la muncă!

3 Comentarii

iuliancalin a scris

Ca tinichigiu am încercat să cronometrez timpul în care lucrez. Îti pot spune ca de fiecare data când mă duceam la toaleta sau plecam de lângă mașină opream cronometrul. Practic în ziua aia am lucrat non-stop, și totuși am scos 5 ore din 8. Și când îi spusesem la directorul firmei nu ma crezut. Ca ști, îti da un timp de lucru pentru fiecare piesa în parte. Ajunsesem sa ma contrazic cu el, ma întrebase de ce nu ma încadrez în timp, și i-am explicat ca de fapt ca 8 ore lucrate sunt defapt 10-11.

Ionuț Staicu a scris

La munca fizică poate fi un pic mai ușor. Ai de făcut ceva concret, știi cum trebuie să arate la sfârșit, nu trebuie să inventezi foarte multe chestii.

Dar unele munci au nevoie de un pic de inspirație și motivație imediată, mai ales dacă lucrezi singur, acasă :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter