Mănâncă broasca!

Mănâncă broasca! ©

Așa cum ziceam aici, citeam Eat that frog. A fost o lectură ușoară – puțin peste o sută de pagini – dar are niște pasaje interesante.

Este uimitor cât de multe cărţi rămân nescrise, cât de multe lucrări sunt lăsate neterminate, cât de multe sarcini care au darul să schimbe vieți nu sunt, niciodată, nici măcar începute din simplul motiv că oamenii nu fac primul pas: pregătirea.

Oameni din toată America sunt atrași de Los Angeles: aceștia visează să scrie un scenariu de film de succes, pe care să-l vândă apoi unuia dintre studiourile din zonă. Ei se mută la Los Angeles, își iau slujbe sub nivelul pregătirii lor și rămân blocaţi acolo ani întregi, în tot acest timp visează să scrie și să vândă un scenariu de succes.

Nu cu mult timp în urmă, ziarul Los Angeles Times a trimis un reporter pe Wilshire Boulevard ca să intervieveze trecătorii. Când cineva se apropia, reporterul îi adresa o singură întrebare: „Cum merge scenariul?” Trei din patru trecători au răspuns, „E aproape gata!”

Adevărul trist este că „aproape gata” însemna probabil „nu l-am început încă”. Nu lăsaţi să vi se întâmple același lucru.

Chiar dacă nu m-am mutat în altă parte cu scopul de a mă lansa într-un anumit domeniu, nu pot să nu mă gândesc câte proiecte personale am strâns în stadiul de „aproape gata”…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter