Plimbă foaia – ediția ING

Plimbă foaia – ediția ING

Cât de greu o fi să cauți în Registrul Comerțului? Există zeci de site-uri ce oferă informații de genul ăsta la un preț modic. Ba chiar poți face o verificare pe site-ul ministerului de finanțe!

Cu toate astea ce face ING? Mă „invită” să dau cu subsemnatul. Cam la fel cum ne „invita” primăria să facem curat.

Stimate Domnule Staicu Ionut Bogdan,

ING Bank N.V. Amsterdam, Sucursala Bucuresti incearca sa vina intotdeauna in intampinarea nevoilor clientilor […]

Iar pentru a va asigura siguranta dumneavoastra si firmei pe care o reprezentati, in calitate de client ING Bank, trebuie si noi, la randul nostru, sa cunoastem si sa revizuim datele si documentele care ne ajuta sa va identificam corespunzator si sa va contactam in conditii optime.

Avand in vedere ca ultima actualizare a datelor pentru societatea ZZZZZZZZZZZ a fost realizata in urma cu mai multi ani, va invitam la sediul ING Office Constanta Dacia de care apartineti cu actele societatii pentru a putea efectua operatiunea de actualizare/reconfirmare a datelor.

Potrivit legislatiei romane incidente in materia standardelor de cunoastere a clientelei*), institutiile de credit sunt obligate sa cunoasca si sa revizuiasca periodic informatiile despre clientii sai […]

[…]

In cazul in care actualizarea datelor nu va fi finalizata pana la data de 27 Ianuarie 2016, vom fi nevoiti sa restrictionam accesul societatii la produse si servicii noi pana la momentul actualizarii acestora.

Asta ca să nu mai spun că în anul 2015 noi încă nu folosim diacritice!

7 Comentarii

Bucur a scris

Ideea e simpla, ai avut un contract in care nu te obligai sa „raportezi anual”. Acum a venit directiva de la BNR (spun ei) si cu o amentintare, vor sa ne cheme pe toti sa dam cu subsemnatul si, culmea, acum vei avea pe aceasta foaie si … mentiunea faptului ca te obligi sa vii anual sa dai raportul.
A fost la fel acum un an pentru persoanele fizice (nu pentru PFA!)
Contractele vechi prevedeau obligativitatea prezentarii clientilor pentru actualizarea datelor, atunci cand intr-adevar se muta sau schimba buletinul/angajatorul/obiectul de activitate.
Acum, vor sa ne cheme, anual (si deja multi au semnat aceasta obligatie) si vom face asta pentru ca altfel ne taie „teava” si vom ajunge la bancomat in imposibilitatea de a beneficia de banii nostrii pentru ca … nu mai sunt ai nostrii ci sunt ai lor :D

Ionuț Staicu a scris

Nu chiar. M-a sunat o domnișoară de la ING să-mi explice că e o chestie făcută din două motive:

– directiva BNR cere ca actualizarea datelor să se facă o dată la cinci ani.
– vor să mă vadă la față, să fie mai aproape de client, bullshit de marketing.

Desigur, concluzia a fost și din partea dânsei că da, „e un plimbă foaia” și că încearcă să optimizeze acest proces (ceea ce în limbaj bancar-corporatist înseamnă un „niciodată” spus clar și răspicat)

Bucur a scris

Te rog sa-ti faci putin timp sa citesti contractul initial, apoi foaia pe care ti-au dat-o acum la semnat care are mentiunea unui alt document de vreo 30 de pagini pe care nu îl dau decât la cererea expresa. Ai sa observi ca acum ai semnat sau vei semna mai multe obligatii…
Ce spun ei este aia cu marmota care invelea ciocolata…
Scrisul rămâne…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter