Opțiuni inutile

Opțiuni inutile

Cea mai bună interfață (grafică) este nici o interfață.

Mă tot uit pe magazine online și mă minunez de numărul filtrelor disponibile și de cât de puțin știu ele să facă. Vrei exemple?

  1. Când schimbi o opțiune de filtrare, se face refresh la pagină. Da, sunt câteva excepții, dar la majoritatea funcționează în acest fel, iar o căutare ce ar trebui să dureze cinci secunde durează câteva minute (pentru că nu, nu aveți site-ul atât de rapid pe cât vă place să credeți! Nu la 3MB+/pagină!).
  2. O filtrare ce-mi permite să exclud un criteriu. Adică aș vrea să pot vedea toți producătorii în afară de unul. Să văd toate socket-urile în afară de LGA. Să văd toți maușii în afară de cei Logitech. Și tot așa.
  3. O filtrare contextuală: Am în coș un procesor pe 1150? Când vizitez restul de categorii complementare (plăci de bază, coolere) activează filtrele astea în mod implicit (dar permite-mi să le dezactivez).
  4. Filtrele inutile: există o singură opțiune pentru un filtru? Nu-l mai afișa! Iar chestia asta e prezentă și în ING Homebank: pot schimba valută doar dintr-un cont în altul? Selectează-l automat!

 

video_2015-11-13__27_15

Un Comentariu

Dan a scris

Da, evoMAG-ul e cel mai relevant exemplu de asa nu. Ei și emag-ul, care la câți bani învârt te-ai aștepta să facă naiva niște filtre bune și o căutare funcțională (nu o data am preferat sa caut cu google-ul (site:emag.ro.) produse).

La polul opus mi se par cei de la PCGarage, varianta cu căutarea avansata: filtre multiple cu refresh manual, posibilitate de a selecta una sau mai multe opțiuni la orice filtru, aproape orice parametru este și filtru)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter