Update-ul Windows 10

Zilele trecute am făcut update la Windows 10. Prima problemă? Nu mai pornește nici un box Vagrant. Dar sunt alte chestii drăguțe foc:

Window Snapping: +1§

În sfârșit, cineva de la Microsoft gândește cu partea care trebuie! După vreo șase ani de când au introdus snapping, s-au gândit că ar fi util ca atunci când redimensionezi o fereastră care este snapped, cealaltă fereastră ar fi bine să fie redimensionată și ea.

Groove Music: -1§

Este player-ul audio din Windows 10. Părțile mișto: dacă faci minimize, audio se oprește. Dacă schimbi desktop-ul, audio se oprește.

Cineva de la Microsoft zice că e OK să te uiți la muzică…

Altele§

Au pus câteva icons la meniurile contextuale de pe start screen:

2015-11-15__30_45

Au pus culoare pe bara de titlu – până mai zilele trecute îmi dădeam cu greu seama care fereastră este activă – au ajustat culorile de la meniurile contextuale și.. cred că atât.

2015-11-16__34_20

Alte schimbări de interfață nu prea am observat. Ai făcut update? Cum ți se pare?

3 Comentarii

Ionut Popa a scris

Dupa ce am scos complet din Windows Explorer orice mentiune de Quick Access si OneDrive sunt foarte multumit de Windows 10. Ce am patit ciudat in urma update-ului a fost ca mi s-au resetat toate setarile de la driverele Nvidia si mi-a reinstalat perifericele. Apar si cele vechi in Device Manager bineinteles :(

Personal sunt multumit de Windows 10 si nu cred ca ma voi mai intoarce la Windows 7 vreodata, insa cea mai mare buba pentru mine ramane si anume lipsa inconsistentei vizuale. Cu cat intri mai adanc in setari ajungi la zone de UI/UX care nu au mai fost modificate de la Windows XP incoace. Stiu ca e doar o buba vizuala, dar ma zgarie rau de tot pe retina :)

Ionuț Staicu a scris

Quick access este OK. Dacă ar fi avut și o modalitate cât de cât intuitivă de a șterge lucruri de acolo ar fi și mai bine :D

One Drive îl folosesc pentru a face share în familie și backup la unele chestii pentru care am nevoie de redundanță (i.e. poze și filme personale). E util, nu vital.

Nu am avut nici o problemă cu vreun driver, dar mă enervează și pe mine UI-ul inconsistent.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter