Încă una despre Black Friday – nu vă mai măcelăriți site-urile!

Încă una despre Black Friday – nu vă mai măcelăriți site-urile!

Dacă tot nu am somn, o ard pe site-urile cu oferte, să mă minunez. Să spun drept, eu speram la un iPhone 6s de 64GB, dar cum nu am găsit (încă) nimic stau și critic. De ciudă, că n-am bani, că-s invidios, alea-alea.

În fine, e (încă!) o chestie pe care pur și simplu eu nu o înțeleg: de ce magazinele își măcelăresc site-ul? Ok, optimizare, vrăjeli, dar lasă-mă să cumpăr ce vreau eu de pe site!

Emag e închis de vreo două ore (acum e 1:30AM). Elefant au închis site-ul de vreo șase ore (ăștia cred că au avut nevoie de mai mult timp să strice lucrurile).  În tot acest timp nu pot să caut, nu pot să fac comandă, nu pot să… nimic.

Chiar atât de puțini oameni sunt care pur și simplu vor să cumpere chestii, indiferent dacă sunt sau nu la reducere încât vânzătorii sunt dispuși să renunțe la clienți?

Pe de altă parte, mi-a plăcut de Libris: chiar dacă au un site de prin 1997 cu tot felul de bug-uri stupide (gen se pierde sesiunea de autentificare la fiecare ~30 minute), site-ul a rezistat fără probleme. Bine, poate că nici nu au parte de tot traficul avut de marii jucători, dar site-ul este perfect funcțional. Tocmai am făcut comandă de Cavalerul celor șapte regate. Am tot amânat să o citesc în engleză și se pare că a meritat așteptarea :)

Tind să cred că de asta nu sunt eu milionar, că îmi pasă de clienții mei…

PS: imaginea este cea mai reprezentativă pe subiect.

2 Comentarii

Bilen a scris

Mie mi se pare rudimentar cum se practica Black Friday in Romania. Pune frate un background advert si un header banner cu un call to action cat casa care sa duca catre oferte si lasa site-ul asa cum e. Acum daca intri pe e-mag te redirectioneaza pe pagina de oferte si ai un link micut in stanga sus „inapoi in site”. Really? Inapoi de unde, doar ce am intrat.

Ionuț Staicu a scris

Exact!

Isteții de la Elefant au zis așa: închide site-ul, iar când îl deschidem nu lăsăm oamenii să intre pe nici o altă pagină. Dincolo de erorile la (prea multele) fișiere statice, mai vedeam câte un ecran negru cu „începem la 22”. Asta pe la 1-2AM.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter