Black Friday nu este despre reduceri

Black Friday nu este despre reduceri

Cel puțin nu în România

Am tot stat și m-am gândit la motivele pentru care există BF în România. La motivele pentru care serverele pică și nimănui nu pare să-i pese despre asta. La motivele pentru care stocurile sunt extrem de limitate.

Și am ajuns la concluzia că în România, BF nu este despre reduceri, este strict despre brand awareness. Știi campaniile de genul „am greșit prețul ;)”? Este fix același lucru!

Și am realizat asta când atât maică-mea cât și soacră-mea ne-au întrebat ce am luat de black friday.

Iar „deștepții” care decid să facă ei black ceva tot timpul anului nu fac decât să dilueze tot conceptul până la nivelul la care este ignorat în tot restul anului.

O idee pentru magazine§

Mă hazardez să presupun că majoritatea celor care dau năvală în ziua Z nu intră pentru prima dată pe site-ul vostru. Plecând de la această premiză și presupunând că vă pasă de vizitatori și servere, puteți face următoarele:

  1. Stocați maximum de assets în Local Storage începând cu câteva zile înainte de campanie. În ziua campaniei serviți imaginile din local storage.
  2. Combinați imaginile, folosiți sprite-uri. Este mai ușor pentru server să transfere o imagine de 300kb decât trei imagini de câte 100kb;
  3. Activați gzip pentru fișierele text (JS, CSS, HTML) și reduceți numărul acestora. Cu cât serverul transferă mai repede un fișier cu atât poate trece mai rapid la următorul.
  4. Eliminați request-urile AJAX inutile. Inteligenții de la elefant încarcă pagina după care fac un request AJAX pentru preț și încă un request pentru disponibilitate.

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter