Nimic de pierdut, totul de câștigat

Nimic de pierdut, totul de câștigat ©

Am făcut mai demult o comandă de cărți și am primit și cartea lui Ryan BlairNimic de pierdut, totul de câștigat. În sfârșit, i-a venit rândul la citit, până acum am dat gata cam jumătate din pagini.

Lectura poate fi catalogată și ca motivațională și ca antreprenorială și ca poveste de viață și ca ce vrei tu. Trebuie să recunosc, m-a atras motto-ul: „Cum am ajuns din delicvent antreprenor multimilionar” și m-a intrigat un pic: ce a făcut omul ăsta și restul lumii nu face? Unde greșesc restul?

Pe scurt, tatăl lui Ryan a început la un moment dat să consume droguri, fapt ce l-a cam îndepărtat de familie, până la punctul în care mama și-a luat copiii și s-a mutat. Ryan a ajuns în tot felul de anturaje dubioase și a început să facă tot felul de ilegalități, ajungând la centrul de detenție pentru minori de nenumărate ori.

În fine, am stabilit cum autorul a ajuns delicvent. Dar cum a devenit antreprenor?

Păăăăăăiiiii… maică-sa a reușit să se cam mărite a doua oară cu unul plin de bani. De aici, unul dintre cele mai mari merite ale lui în direcția antreprenoriatului a fost că a ales să renunțe la ilegalități (dar și ăsta e pe jumătate meritul lui, căci măritișul maică-sii a fost urmat și de o mutare dintr-un cartier rău famat într-un cartier plin de bogătași).

Da, în restul cărții sunt lucruri interesante, în special idei după care ai putea să-ți conduci business-ul. Da, mi se pare o lectură bună (am ajuns la jumătate în câteva ore), dar mi se pare deplasat și complet nerealist să îți perzinți evoluția în baza unui eveniment ce poate fi catalogat drept noroc chior.

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter