Te uiți întâi în stânga. Apoi în dreapta

Te uiți întâi în stânga. Apoi în dreapta ©

Mie tot nu-mi vine să cred cât de ușor se aruncă oamenii pe trecerile de pietoni plecând de la premisa „mno, dacă nu oprește, îi ia carnetul”.

Eu am fost învățat de mic: când treci strada, te uiți permanent stânga/dreapta și grăbești pasul. Doar că unii au înțeles pe dos: capul în pământ și dă-i și aleargă. Pentru că în mintea unora schimbul oase vs permis este perfect echitabil!

Eu mă uit în toate părțile și mă asigur că mașinile opresc. Indiferent că-i semafor sau doar o simplă trecere. Dacă nu am vizibilitate, scot doar puțin capul și abia apoi continui să merg, indiferent unde este lipsa asta de vizibilitate (se mai întâmplă să fie câte un autobuz pe banda a doua și nu văd ce mai vine din dreapta). Mi se pare că ăla care vine are viteză prea mare pentru a opri în timp util? Mă opresc în fața celui care a oprit deja; mai bine îmi iau o înjurătură decât un bull bar în coaste.

Zilele trecute traversam strada; toți opresc, toți mai puțin unul, pe ultima bandă, când mai aveam trei pași să ajung pe trotuar. Se uita la păsărele sau ceva, cert e că nu m-a văzut…

Hai să spunem în cor: te uiți întâi în stânga, apoi în dreapta.

Simplu, nu?

10 Comentarii

Laur a scris

Și ce te faci dacă în spatele mașinii oprite ca să-ți dea prioritate, vine un TIR încărcat cu 40t de cherestea care nu mai poate să încetinească din cauză că șoferul se uită după păsărele. Unde te mai uiți? La ceruri sau la șnurul care-ți deschide parașuta?

Și dacă, în același timp, din sens opus vine un autobuz pe traiectoria ta din cauză ca șoferul a adormit la volan?

Și dacă în același timp ți s-au desfacut șireturile la pantofi și te-a luat și stomacu’?

Ce mai faci? Hmmmm…?

Laur a scris

@Ionuț Staicu: O dai în php și fizică cuantică cu mine acuma? Ți se pare că ăia care trec pe-acolo, au 50km/h? Sau crezi că vreunul din bivolii din accidentele mortale mai vechi aveau 50km/h când au trecut pe-acolo?

Cei care au murit acolo, nici nu au avut timp să reacționeze din cauza vitezei.

Eu încă nu înțeleg de ce nu se pun opritoare transversale pe jos din 50 în 50 de metri? Nooo, mai bine dărâmăm parapeții ca-i mai ieftin și sigur.

Țară construită cu schițe făcute pe genunchiu’ unchiului. Banu’ să meargă.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter