Let’s Encrypt

Anul ăsta a apărut știrea de la Google cum că site-urile servite prin https vor fi mai bine indexate, mai bine afișate în rezultate, mai bine și mai bine. Evident că toți s-au înghesuit să-și instaleze certificate SSL, să se bucure de faptul că nu pot face embed la fișiere ce nu sunt servite tot de pe https și tot așa.

Un certificat costă de la vreo 4€/an până la câteva zeci de euro, deci toți s-au decis că e o investiție bună, indiferent că-i blog sau magazin.

Dacă ai nevoie de un astfel de certificat, de câteva zile s-a lansat Let’s Encrypt, un serviciu ce oferă certificate gratuit.

CVyoi_UWcAAQ854

3 Comentarii

rfm a scris

Sunt inscris la beta si acceptat de ceva timp. Pentru a genera un SSL este destul de complicat pentru un utilizator de rand. Ai nevoie de ceva cunostinte tehnice pentru a genera unu, plus ca expira la dupa 90 de zile. Pana nu se automatizeaza generarea certificatelor si providerii de hosting nu iti vor oferi o posibilitate sa instalezi certificatele cat mai usor o sa mai dureze ceva timp.

Ionuț Staicu a scris

@rfm: A genera un certificat de la globe ssl mi s-a părut dificil și mie și consider că sunt un pic mai mult decât un utilizator de rând. De fapt nu a fost dificil la modul „hmmm, și acum ce fac?” ci mai mult a fost… migălos, cu mulți pași, cu „copie asta în același fișier cu aia” șamd.

Acestea fiind spuse, deja au apărut unelte ce automatizează asta, iar unele hosting-uri au în plan să ofere asta by default.

S-ar putea să fie bine în viitorul apropiat.

rfm a scris

@Ionuț Staicu: In seara asta i-am mai dat o sansa si iata ca am reusit sa imi trec 2 domenii (hostate de mine) pe SSL. Sunt mandru! In curand majoritatea o sa aiba optiunea de generare SSL de la ei, insa o sa fim taxati, cativa lei, la automatizare.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter