SMS-uri? Trimitem, că-s moca!

SMS-uri? Trimitem, că-s moca! ©

Fun fact: știai că sms-urile sunt doar un efect secundar al rețelelor GSM și pe operator îl costă fix zero lei/dolari/euro? SMS-urile sunt trimise/recepționate în timpul sincronizării dintre telefon și antene, prin urmare există o limită de date ce pot fi trimise: ~160 caractere (sau ~80 caractere în cazul literelor speciale: diacritice, simboluri arabe sau chinezești).

Știind asta, nu ești un pic revoltat că ani la rând Dialog și Connex Orange și Vodafone au taxat câte 20 cenți/mesaj? Ăsta e și motivul pentru care toate ofertele de telefonie includ acum mii de mesaje gratuite: pentru că ele sunt gratuite!

În fine, acum că s-a lămurit o chestie, hai să-ți povestesc altă chestie: fac comandă la Emag și primesc mesaj după câteva minute:

Produsele vor fi livrate în intervalul 10-12 Decembrie între orele 08:00-20:00

Observi intervalul de livrare? Două zile în care trebuie să stau acasă, poate-poate, vine curierul…

Dar nici despre asta nu voiam să zic. Voiam să zic despre numărul mesajelor: până în momentul de față am primit treisprezece mesaje în care eram anunțat că și azi mi se va livra ceva. Primeam mesaj de la Emag, primeam mesaj de la Cargus, bipăia telefonul meu de ziceai că e posedat.

Vrei să-ți enervezi clienții? Trimite-le mesaje, multe mesaje. Cât mai multe mesaje. Mesajele nu au deranjat niciodată pe nimeni!

6 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@iuliancalin: Antenele alea au costat o grămadă de bani, bani care se plăteau la minut, atunci când vorbeai efectiv. Nu știu să-ți zic exact cât era minutul (că iar mă trage @Empire de urechi).

Indiferent că trimiți sms-uri sau nu, telefonul tău se sincronizează periodic cu antena; e modul în care funcționează telefonia mobilă…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter