O să renunț la cărțile neinteresante

O să renunț la cărțile neinteresante ©

Până nu demult, am „funcționat” pe ideea „când începi să citești o carte, termin-o”. Și am funcționat așa mult timp, până când am dat de Lean Startup, carte pe care pur și simplu nu am putut să o termin. Pur și simplu, creierul meu refuza să mai proceseze literele din acele pagini. Brrrr, urâtă experiență!

Am zis atunci că aia a fost o experiență unică și că gata, revin la obiceiul meu de a termina toate cărtile începute. Dar știi ceva? Timpul este prea scurt pentru a-l pierde pe cărți proaste cu care nu rezonez!

În ultima lună am renunțat la vreo patru cărți începute pentru că pur și simplu nu îmi dădeau impresia că merită să le acord mai mult timp decât le acordasem până în acel moment.

Ultima – Magia Ordinii – este o carte despre care am auzit prima dată pe un blog în care se lăuda cineva despre cum i s-a schimbat viața după ce a citit cartea și a început prin a arunca zece saci de lucruri de care nu mai avea nevoie în casă.

Am răsfoit-o, am citit cam un sfert din ea și încă vreo douăzeci de pagini pe sărite și… pur și simplu nu e de mine. O funcționa la alții, poate că o funcționa și la mine dacă ar fi fost altă abordare. Poate că e o idee bună să nu iau toate sfaturile de bune de la cineva care își povestește adolescența la modul „m-am întors acasă de la școală și m-am apucat să fac curățenie în dulap, așa cum făceam în fiecare zi”…

În fine, decizia e simplă: carte proastă? O aruncăm. Carte wow? în bibliotecă. Și, în cele din urmă, dacă este o carte „interesantă dar…”, o dau mai departe; poate cineva o consideră mai interesantă.

Simplu, nu?

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter