Scularea forței

Scularea forței

Am fost zilele trecute să văd Star Wars – The Force Awakening. Filmul mi-a plăcut, iar varianta 4dx îl face foarte… intens.

Noul nene rău este fix opusul lui Darth Vader: un emo rebel, cu o mască ce nu are nici un rost (altul decât acela de a-i schimba vocea), absolut deloc impunător și… cu o grămadă de screen time.

Pe Darth Vader îl cunoaște toată lumea. Toată lumea! Este ăla cu mască de respiră greu! Cu toate astea, în toate cele șase episoade a apărut vreo zece minute. Repet: în aproape o mie de minute, cât au cele șase episoade, Darth Vader a apărut vreo zece minute.

Eh, Kylo Ren a fost pe ecran de m-am plictisit de el. Plus că-i un luptător execrabil cu crucea; ceva mai rău decât preafericitul și niciodată zâmbitorul Daniel, Patriarhul României. Plus că nu moare, ceea ce înseamnă că-l vom mai vedea și în următorul episod.

În fine, acțiunea e bună, efectele bune, povestea e bunicică, Han Solo moare (dar apare creditat în următorul Star Wars…), apar destul de puțini ne-oameni. E de văzut la cinema.

PS: pe lângă Chewbacca ne mai place de Obi și Wampa.

3 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@Laur: Ei, n-aș merge atât de departe cu nota pentru creativitate. Povestea s-a suprapus destul de mult cu episodul IV. În plus, povestea are și ea ceva găuri de logică (e.g. un Jedi neantrenat – Rey – reușește să îi tăbăcească curul unui lord Sith – sau ce o fi Kylo Ren)

Laur a scris

Da, sunt anumite clișee în story dar am fost surprins de anumite idei noi simple la care nu m-aș fi gândit niciodată.

Plus, acele tehnici de luptă între navele spațiale, interacțiunea lor cu mediul înconjurător, designul industrial nou nemaiîntâlnit până acum în franciză, mass destruction interplanetar, no more stereotypes etc

Filmul este Wow! Se vede că Walt Disney a cumpărat LucasFilm. :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter