Despre campaniile antimeseriași

Despre campaniile antimeseriași ©

Am văzut la TV la un moment dat o campanie anti-meseriași. Ăia în care niște unii fac nu știu ce improvizație, se uită la nevastă superior și spun „lasă dragă, știu ce fac, ai încredere” (sau ceva de genul).

Am crescut într-o casă în care tata repara lucrurile defecte: de la prize la instalații sanitare, de la faianță căzută la montat lustre, prin urmare, am crescut în acest spirit: dacă poți și știi, fă.

Am cumpărat la un moment dat un mop cu aburi de pe Amazon – avea un preț mai bun decât orice se găsea la noi, a costat puțin peste150 lei. Pentru că era destinat pieței din UK, avea și priză ciudățică, iar adaptoarele existente pe piață nu sunt făcute pentru o folosire zilnică (am schimbat două în decurs de câteva săptămâni).

Soluția? Tăiat cablul, pus un ștecher normal. Cost? 10 lei. Durată? Vreo cinci minute.

În urmă cu vreo două luni, întrerupătorul de la bucătărie începuse să se miște în ultimul hal. Am desfăcut, am pus altul. Cost? Zero, că aveam întrerupător :D Durata? Vreo cinșpe minute.

Acum, dacă ar fi să mă iau după campania aia, pe lângă un cost suplimentar, ar fi trebuit și să aștept câteva zile după un meseriaș, să-l fi sunat de trei ori pe zi, să fi avut de-a face cu „profesionalismul” lor șamd…

Cu toate astea, sunt operațiuni la care prefer să nu mă bag: gaze. Când aveam butelie și trebuia să umblu acolo eram cu inima cât un purice…

Și nu ințeleg, cui se adresează astfel de campanii? Celor care știu și fac? Celor care nu știu și nu fac? Chiar sunt curios de o statistică ce arată un procent mare de oameni care nu știu dar zic „Hmm, priză? Șurubelniță? Ce idee bună!!”

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter