Ce jucării să-i cumpăr copilului?

Ce jucării să-i cumpăr copilului? ©

Dacă citești la Cetin sau la Vali o să rămâi cu impresia că jucăriile pentru copii – în special băieți – pot fi ori LEGO ori mașinuțe. M-aș hazarda să spun că nu-i așa.

Există o gramadă de alternative la mașinuțe sau LEGO și voi încerca să vin cu ceva idei, în special pentru cei ce vor să cumpere un cadou când se duc în vizită la un copil:

Știu că pare un detaliu minor, dar întotdeauna întreabă părinții dacă un cadou este potrivit. De exemplu, plastilina – fie că-i inteligentă sau nu – face mizerie. La fel și roata olarului sau nisipul kinetic. Nu, nu strici surpriza; cadoul nu-i pentru părinți, e pentru copil.

De asemenea, încearcă să cumperi jucării potrivite vârstei. Dacă pe cutie scrie +3 ani și copilul are doi ani, poate că ar trebui să cumperi cadoul peste un an, că nu-i grabă.

Nu în ultimul rând, ai putea să-i cumperi o păpușă. Da, unui băiat. Ce crezi că s-ar putea întâmpla rău? Ar învăța să aibă grijă de un copil?

5 Comentarii

Malin a scris

Ce spun astia doi e sfant, ei sunt experti in orice, de la literatura pana la fizica nucleara si nimeni nu-i mai indreptatit decat ei sa se exprime pe-o tema. Mie mi s-a facut sila citind anumite articole si opinii de-ale lor.
Cat despre arhi, pardon cetin dupa re-branding am inteles de la el ca si tableta-i jucarie :) Desigur, pana o strica copilul si trebuie sa-l educi cu palma la fund.

Ionuț Staicu a scris

@Malin: Ei bine, fiecare are dreptul la o părere, nu? Sunt perfect conștient că eu am articole ce nu sunt pe placul tuturor, probabil și tu și oricine scrie.

Cât despre educat copiii cu sau fără palme… e un subiect mult prea sensibil pentru a putea veni cu o opinie pertinentă; în fiecare tabără sunt susținători înfocați.

Și pentru mine tableta e jucărie. O jucărie scumpă și pentru oameni mari, ce-i drept; n-aș lăsa-o pe mâna unui copil :D

Malin a scris

@Ionuț Staicu: Sunt complet de acord cu tine, insa una e sa recunosti si sa intelegi ca e posibil sa ai o opinie gresita si alta e sa iti asumi rolul de atotstiutor si sa-i porcai pe toti cei care nu gandesc ca tine. Si nu ma refer strict la povestea asta cu educatia copiiilor, ci la multe alte subiecte unde oameni precum cei pe care i-ai dat exemplu ajung sa te puna in blacklist la comentarii doar pentru ca iti permiti „imperinenta” sau „aroganta” de a avea o opinie diferita fata de a lor, indiferent de subiect.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter