Cărți citite: Bine că ești tu deștept!

Cărți citite: Bine că ești tu deștept! ©

Așa cum am mai zis de câteva ori, sunt o victimă a marketing-ului agresiv; bombardează-mă cu un produs și, cel mai probabil, ți-l voi cumpăra cu prima ocazie.

Dar cartea de față este o excepție de la regulă. Am adăugat-o în coș doar pentru că mai aveam nevoie de câțiva lei pentru a beneficia de transport gratuit și am apucat doar să o răsfoiesc un pic, suficient pentru a găsi câteva întrebări haioase cu răspunsuri foarte deștepte.

De exemplu: Cum măsori greutatea propriului cap? Varianta evidentă implică un fierăstrău, dar mă îndoiesc că rezultatul va mai avea vreo relevanță pentru tine… Varianta logică implică o găleată: umpli găleata cu apă, bagi capul în apă, măsori câtă apă rămâne. Faci asta de câteva ori, pentru a avea o precizie cât mai mare, după care adaugi ~5% – diferența de densitate dintre apă și cap.

Bine ca esti tu destept!

 • Explorând cu abilitate căile sinuoase pe care le parcurge mintea când este solicitată, Bine că ești tu deștept! oferă răspunsuri surprinzătoare la 60 de întrebări atât de crude prin simplitatea lor.

  Bine că ești tu deștept! este un adevarat tur de forță, de la filozofie la fizică, de la literatură la matematici. Este o splendidă piruetă pe culmile gândirii abstracte, o hartă intelectuală pentru minți antrenate.

 • Evaluare:
 • Year: 2010
 • Progress: Currently Reading
 • ISBN: 9786068134369
 • Autor: John Farndon
 • Gen: Cultură Generală
 • Editură: Nemira
 • Format: Paperback

Alt exemplu: Câte fire de nisip există în lume? Calculat din toate rocile sedimentare și deșerturile Pământului, au ieșit în jur de 147 milioane de km³. Știindu-se densitatea medie a unui fir de nisip, le-au ieșit peste 700.000 milioane de miliarde de fire. Nu e foarte util, dar hei, este al dracului de interesant!

Este o carte ce o poți citi și pe apucate: fiecărei întrebări i se alocă una-trei pagini în care se detaliază răspunsul, fără legătură între capitole. Dacă vrei să te transformi în ăla care le știe pe toate în grupul tău de prieteni, asta este cartea de care ai nevoie!

3 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter