Modalități de pierdere a timpului: IM

Modalități de pierdere a timpului: IM ©

În urmă cu câțiva ani, aveam câteva sute de „prieteni” pe Yahoo! Messenger. Aveam trei conturi: unul pentru muncă, altul personal (doar cu prieteni foarte apropiați) și ultimul… era public și oricine mă putea adăuga – singura condiție era să se prezinte.

La un moment dat, am observat o chestie: cu clienții comunicam exclusiv pe Skype sau email, cu prietenii apropiați pe Skype sau la telefon (voce, SMS și, ceva mai târziu, Whatsapp) iar pe ultimul cont pierdeam o grămadă de timp adunând beri virtuale.

Prin urmare, am decis că renunț la Y!M. Da, la fel cum am renunțat și la Facebook! Și au trecut doi sau trei ani de atunci. Inițial mă mai autentificam o dată la câteva zile dar apoi am renunțat complet.

Timpul a trecut, iar acum sunt în aceeași situație cu Skype: am strâns vreo 30-40 „prieteni”, dintre care doar cu 2-3 port discuții cât de cât constructive și cu care nu simt că pierd vremea aiurea. Discuțiile cu majoritatea clienților s-au mutat pe Slack, deci Skype ste doar un loc unde pierd timp…

––––

Nu știu cum sunt copiii din ziua de azi, ce rețele de comunicare folosesc și dacă se (mai) mândresc cu sutele de „prieteni de chat”. Dar dacă se întâmplă asta, faceți un pas în spate și gândiți-vă dacă nu cumva ai putea face altceva un pic mai util ție.

Citește o carte. Urmează un curs. Citește pe forum ceva interesant!

Știu că astea par truisme ieftine, dar vei ajunge la o vârstă la care vei vrea să faci toate acele lucruri și vei constata că nu ai suficient timp sau energie pentru asta. Iar vârsta asta este mai aproape decât îți poți imagina.

3 Comentarii

iuliancalin a scris

Yahoo messenger nu mai folosesc de vreo 7 ani, Skype îl mai deschid din când în când, dar îl închid repede ca e inutil. În general nu folosesc programe de socializare, prea multe reclame aiurea și mult prea multe posturi cu jocuri (ex Facebook).

Razvan a scris

Cred ca aveam 150 – 200 de prietenii pe YM. Imi amintesc ca acum 10 – 12 ani, faceam schimb de liste si imi formasem o lista destul de mare. Era un fel de „social currency”, cam ceea ce inseamna acum followers pe Twitter sau prieteni pe Facebook.

Nu cred ca am mai intrat pe YM din 2006 si nu imi lipseste. Singurul loc in care mai port conversatii sunt Skype si WhatsUp.

Skype-ul este genial daca folosesti video call. Este putin ciudat la inceput (pentru ca nu suntem obisnuiti sa fim vazuti in felul acesta) dar dupa devine foarte natural. Daca mai adaugi si faptul ca poti sa stai in pat, cu un telefon si o pereche de casti si sa ai un apel video, este perfect.

Imi amintesc acum 10 ani cand s-au introdus apelurile video 3G in Romania. Erau extrem de scumpe si doar o demografica aparte folosea asta. Personal, am intalnit doar doua persoane care foloseau apelurile video atunci. Acum, nu cred ca mai ofera nimeni asta, nu cu Google Hangouts / Skype / Facebook video call si celelalte zeci de servicii disponibile.

Timpurile se schimba prietene.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter