Site-uri valide

Site-uri valide

Am tot văzut disperați după un site valid W3C. O grămadă. MARE! Intră în aceeași grămadă cu ăia care vor site-uri în care nu există tabele deloc. Problema cea mai mare este nu că sunt obsedați după validare. E frumos din partea lor, n-am ce zice. Este o problemă mai mare când încerci să le explici că cel mai important e să păstrezi o semantică corectă. Orice limbaj are o gramatică. Respect-o!

Desigur, poți face un site folosind numai tag-ul SPAN. Dar… DE CE? Toate tag-urile au rostul lor, inclusiv tabelele. Nu îmi spune mie că nu sunt bun deoarece am folosit tabele la un site ce afișa date tabulare :death:

Comentarii?

9 Comentarii

mike a scris

Eu sunt obsedat sa fac site-ul fara tabele. Evident, partea de design, si nu partea de date pentru care s-a inventat de altfel tabelul. De asemenea sunt obsedat de validare XHTML 1.0 Strict si CSS.
Imi place sa fie codul curat si cat mai simplu posibil, fara smecherii si alte chestii. Totusi, pentru ca IE6 e un gunoi de browser, trebuie luate unele masuri, si atunci se renunta la validarea CSS. :D

Marian P. a scris

Dpv semantic sunt complet de acord cu folosirea tagurilor pontru tipul de informatie care il inlgobeaza, btw. asta ajuta si la seo. Evident o pagina validata are un plus… insa o pagina validata dar si semantic corecta are un MARE plus.

Pe scurt este vorba despre doua nivele: sintactic ( corect = validare ) si cel semantic, care nu poate fi validat de o masina, deci depinde in mare masura de cel care implementeaza, in plus semantica corecta este folositoare atat pt. seo dar si pt. device-uri mobile, browsere limitate si un alt capitol uitat de multi in web desgin: accesibilitatea pt. utilizatorii cu diferite probleme…

iuliux a scris

Pentru date tabulare e musai sa folosesti tabelele. Si chiar si pentru un set de cutiute, eu stiu, ceva care taie 5 float-uri (pe care, apropo, le urasc mai mult decat pe tabele)… Dar in general mor cand vad HTML-ul unui site cu tabele in tabele, colspan-uri in alte tabele…

Ionut Gabriel Stan a scris

Atata timp cat afiseaza ce trebuie e ok… dar cand dai submit la formular si FF nu trimite datele pentru ca tagul FORM era intre un tag TABLE si un tag TR e bine? Sau e bine cand nu iti parseaza corect DOM-ul
pentru ca tu ai folosit un ID de mai multe ori pe pagina?

Initial validam pentru ca era un buzz pe vremea aia, toata lumea vroia XHTML valid, acum stiu bine de ce validez. Pentru ca vreau sa stiu ca daca am bug-uri in JavaScript, atunci bug-urile alea tin doar de JavaScript. Si mai e si problema cu formularul pe care am avut-o acum ceva timp si am auzit-o si la altcineva. Vorbesc doar de validare aici, semantica e altceva si chiar si w3c.org are un hint la un moment dat numit Beyond validation. La validare CSS nu prea tin, folosesc dupa pofta inimii -moz, insa daca e ceva IE specific le pun in niste conditional comments.

Si apropo, am renuntat la XHTML, le fac HTML 4.01. Altfel m-as minti singur. XHTML trimis de catre server cu content type text/html nu e XHTML, e HTML invalid.

Mihai a scris

Amin Bogdan, my brother !

Razboiul tabele vs. divuri/spanuri e unul foarte tampit dupa parerea mea. Faptul ca trebuie sa alegem una dintre acele doua taguri doar pentru „a da bine” in fata celor „profi” nu face decat sa ne ingreuneze.

Also, mi se pare cea mai mare tampenie sa faci un site doar dintr-un singur tag LOL.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter