Cărți citite: Împăratul Muștelor

Cărți citite: Împăratul Muștelor

Am Împăratul Muștelor pe lista de citit de câțiva ani, înainte să constat că ar trebui să citesc mai mult. Anul trecut prin septembrie-octombrie am cumpărat-o și abia zilele astea am reușit să mă apuc de ea.

Ziceam acum două-trei zile că mi se pare foarte familiară? De ce?

Dacă mă citești de mai mult timp, poate că știi că am fost fan LOST. Mi-a plăcut mult acțiunea, povestea, conspirațiile, teoriile etc. Eram la curent cu o grămadă de forumuri și blog-uri, citeam, comentam, ce mai? Eram acolo.

Împăratul Muștelor

  • Un grup de copii scapă cu viață din catastrofa prăbușirii unui avion și încearcă să supraviețuiască pe o insulă pustie din mijlocul Pacificului. Însă ceea ce ar putea fi aventura vieții lor, o nouă robinsoniadă departe de adulți și de regulile acestora, se transformă într-un coșmar ucigător de vise: ura ia locul inocenței și crima se înstăpânește peste o lume care-și rătăcește busola. O parabolă de o forță incredibilă care ne oferă un răspuns deopotrivă crud și realist la întrebarea: este libertatea absolută calea spre paradis?

  • Evaluare:
  • Year: 2013
  • Progress: Read
  • ISBN: 978-973-689-594-4
  • Autor: William Golding
  • Gen: Beletristică
  • Editură: Humanitas
  • Format: Paperback

Eh, citind cartea nu am putut să nu observ o foarte mare asemănare între personaje și acțiune: grupul are doi conducători (unul oficial și numit, celălalt doar se comportă ca atare; unul acționează logic, celălalt instinctual), grupul încearcă să plece de pe insulă, pe insulă se află o „fiară” (doar că-i un pic mai calmă decât Smokey), cei doi conducători reușesc să dezbine grupul, în două tabere.

Aparent nu sunt singurul care a ajuns la această concluzie, există o mulțime de astfel de comparații.

Evident, există și două ecranizări ale cărții, una din anii ’60, cealaltă din anii ’90, niciuna văzută – încă. Dar uitându-mă la trend-ul actual al cinematografiei, probabil se va mai face o ecranizare în 2016-2017…

În fine, cartea este foarte bună, arată cam pe unde se oprește civilizația și de unde începe sălbăticia. Și că ședințele sunt inutile :D

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter