Statul de drept

Statul de drept

Întotdeauna am urât genul de rezolvare a problemelor: „tu știi cine sunt eu?”. Acum vreo doișpe ani când eram în service, vine un pulifrici de la garda financiară (încă nu se inventase ANAF).

Avea ceva defect ce trebuia înlocuit (la mașină, adică…). Îi spunem asta, omu’ foarte revoltat că trebuie să plătească (ce, el d’asta lua șpagă? ca să trebuiască să plătească pentru lucruri?!?!?) și cere să vorbească cu patronul. Pentru că în mintea lui exagerat de îngustă, un rotor de electromotor se repara ca prin magie dacă vorbea cu patronul!

Evident, patronului îi tremurau chiloții când vedea autorități în curte, prin urmare „haideți mă băieți, că-i X-ulescu, trebuie să-l rezolvăm…”. Orice încercare de a trata logic într-o astfel de situație este din start sortită eșecului; degeaba îi spui „omule, e scrum!”, te lovești de o întrebare tâmpă de genul „și nu se mai poate face nimic?”. Ba da, se schimbă!

De ce introducerea asta?

Pulifriciul de data asta este tovarășu’ Klaus. Ce ANAF? Ce instituție? Ce că-și face treaba? Ia să-i tragem noi de urechi! Le arătăm noi cine-i șeful! După ce un an a stat ca mutu’ și n-a zis nimic, când deschide gura, ce face? Se bagă unde nu-i fierbe oala!

Ar fi putut să facă chestii mai exotice, cum ar fi să le spună ANAF-ului „bă tâmpiților, scoateți norma de amenzi, că ar fi mai profitabil pentru noi să încasăm impozite constant, nu amenzi anual”, dar na…

A doua chestie este întâmplarea cu Godină (a scris Cetin aici): ia să mustrăm polițistul că ne strică imaginea de șpăgari și piloși!

2 Comentarii

Malin a scris

Pe Klaus il paste la randul lui o rafuiala cu ANAF in cazul casei din centrul Sibiului. A bagat recurs, dar n-are practic nicio sansa sa castige si are nevoie atat de o televiziune prietena cat si de un precedent. Crede-ma ca-l subestimezi si e mult mai ticalos decat pare in cazul asta.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter