Amintiri

În urmă cu vreo doi ani, prestam la un magazin de calculatoare de undeva din zona Bulevard (actual Piți-Mall). Nu, nu e vorba de Forte. În fine. După cum spuneam, prestam la respectivul magazin pe post de om-bun-la-toate: vânzător, gestionar, răspundeam la telefoane, încărcam cartușe de imprimantă, reparam calculatoare, etc. Well.. era un magazinaș mic, făcut într-un apartament, la parterul unui bloc, la vreo 50m de trotuar (da, ACEL magazin), cu un singur angajat – eu – și șeful.

Cea mai mare problemă a multor firme, din orice domeniu, este reclama. Această firmă nu făcea excepție de la regulă, astfel încât, orice om ce folosea trotuarul ca mijloc de transport habar n-avea ce se întâmplă în prăvălia respectivă. Asta ca să nu mai menționez cei ce se aflau prin diverse mijloace de transport cu roți.

Revenind la povestea noastră, într-o seară îi spun eu patronului că pentru a crește vânzările cât de cât, ar fi cazul să ne facem reclamă într-un mod cât mai eficient: hai să punem un mesh mare, pe tot peretele exterior. În timpul zilei mă interesasem de prețuri iar pentru vreo 10-15mp (parcă așa era peretele) costa în jur de 2-300€. I s-a părut o idee nu tocmai bună, discuția terminându-se cu ceva de genul „dacă tu crezi că e o idee bună, fă tu reclamă, nu mă mai bate atât la cap”, din partea lui. Atunci a început declinul, o perioadă de vreo 2-3 luni în care nu mai prezentam niciun interes față de firmă și lăsam totul să meargă de la sine, culminând cu demisia.

Acum două zile am trecut pe acolo și… Supriză: ditamai mesh-ul pe respectivul perete. Cu servicii oferite, cu numele firmei, cu număr de telefon. Uite a dracului drăcie, acum se pare că e o idee bună… Sau o fi găsit vreun angajat dispus să facă reclamă pe banii lui?

E drăguț totuși că și-a făcut alt site. Mai drăguț, mai gri, mai nu știu cum. Din păcate, nimeni nu i-a spus că ar fi totuși indicat să păstreze măcar pentru o perioadă și domeniul vechi, pe care avea câteva backlinks. Sau să facă un 301 redirect cu htaccess. Well.. Unde nu-i cap, vai de vizitatori :w00t:

Și că tot am început să depăn amintiri… Oare ce-o mai face Corneliu? :D

5 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter