A ce ar trebui să miroasă într-o cofetărie?

A ce ar trebui să miroasă într-o cofetărie? ©

În cartierul meu din centrul periferiei s-au deschis două cofetării în ultimul an. Marfa? Mediocră la una, acceptabilă la cealaltă. Problema la amândouă? Miroase a… nimic.

Ceea ce e stupid. Sigur, nu respinge vreun client, dar cu siguranță nici nu atrage vreunul!

Acum mulți ani, când lucram în service-ul auto, în fiecare dimineață treceam pe lângă un laborator sau ce naiba era. Băi frate, mirosea atât de bine a prăjituri și cocături încât și acum, după zece ani, îmi lasă gura apă doar gândindu-mă la asta. Drama cea mai mare? Că era fără vânzare, era doar laboratorul, vindea spre alții…

În fine, în cofetăriile astea nu te atrage nimic – olfactiv vorbind. Treci pe lângă cofetărie și, dacă nu ești pe fază, nici nu o observi.

Ceea ce mă aduce la ideea următoare: oare ar trebui să mă duc la respectivele cofetării să le sugerezi să scape câte o sticlă de esență pe jos în fiecare zi? În Buyology s-a spus de câteva ori că toate produsele cu un miros puternic specific au acel miros din sticle de parfum, nu din alte surse…

2 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

Nu-i rea ideea. Reclamele olfactive ar putea fi the new best thing – in fata unui magazin/cofetarie/parfumerie un afis publicitar discret (plasat in locuri unde trec oameni) care te indruma spre respectivul local si in acelasi timp emite un miros puternic specific (placut). Mirosul are asociatii foarte puternice cu memoria – chiar mai mult decat celelalte simturi.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter