Când producătorii nu-și folosesc produsele – 3

Când producătorii nu-și folosesc produsele – 3 ©

Ziceam aici și aici că producătorii nu-și folosesc produsele dar fără să vin cu un exemplu video.

Și tocmai am găsit două exemple foarte concludente.

Am de schimbat discul unui Dell N5110. Pe lângă faptul că Dell N5110 vine într-o mulțime de configurații, schimbarea discului presupune dezasamblarea completă a laptopului.

Pentru că deh, nu s-a gândit nimeni la Dell că ar fi util să lași acces facil la una dintre cele două componente care chiar se pot schimba la un laptop!

Al doilea exemplu e găsit online și arată un prăjitor de pâine mai nărăvaș.

Crezi că cineva din zecile de oameni care au proiectat și construit respectivul aparat s-au gândit că ar fi bine să-l folosească măcar o săptămână? Cât ar fi durat să fie nevoie să prăjească doar două felii (în loc de patru)?

11 Comentarii

Malin a scris

Atunci cand vine vorba de laptopuri si nu numai rationamentul e simplu. Producatorul vrea ca majoritatea sa-l duca la service autorizat pentru upgrade and stuff.
Si motivul e simplu pentru chestia asta. In service autorizat manopera e mai scumpa si daca trebuie sa desfaca tot laptopul atunci in loc de 20 de minute sunt 3-4 ore de munca.

Malin a scris

@Ionuț Staicu: Povestea e aceeasi ca si la masini, imprimante etc. Exista 3 tipuri de produse pentru 3 tipologii diferite de clienti.
Exista modelul de produs low end pentru clientii mai zgarciti sau saraci cu piese mai ieftine si mai putin performante, modelul de produs medium pe care si-l poate permite oricine cu putin efort si care de obicei e cel mai bine promovat si mai bine vandut si modelul de produs high end ce se adreseaza doar cunoscatorilor.
Fiecare model in parte are o serie de caracteristici specifice, iar raportul calitate vs. pret face diferenta intre usurinta cu care se gasesc componente compatibile mai ieftine decat cele originale si mai ales usurinta cu care se pot inlocui.
Chiar daca vorbim de masini sau laptopuri, ideea producatorului e aceeasi si nu se pune problema de un exces de zel al inginerului care a proiectat laptopul sau masina ci de o cerinta stricta a companiei de a face lucrurile in acest fel.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter