Chiar nu au programatorii viață socială?

În lume există mitul ăsta, comform căruia dacă ești apăsător de butoane, gata, nu mai ai viață socială, stai toată ziua în fața PC-ului șamd.

Ce vezi mai jos sunt statisticile pentru DevForum (am ajuns la 600+/zi, mulțumesc de întrebare). Observi că nu e o creștere constantă ci în formă de zig zag (perioada selectată este de un an)?

2016-03-24__09_54

Știi ce se întâmplă în perioadele cu puține vizite? Se întâmplă weekend-ul!

Uite cum arată pe o perioadă mai mică, de două luni:

2016-03-24__13_12

Este un pattern uimitor de predictibil: sâmbăta scade traficul puțin, duminică mai scade puțin, luni crește, pentru ca sâmbăta următoare să o luăm de la capăt.

16 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

Depinde de limbaj.
Programatorii Java asteptand sa le ruleze programele pot iesi linistiti la o terasa sa bea o bere, sa fumeze o tigara, etc.
Programatorii PHP isi consuma timpul liber argumentand cu programatorii C/C++ ca si PHP-ul e un limbaj „adevarat”. :D
Programatorii ASM se intalnesc in cluburi exclusiviste – ei fiind elita programatorilor, nu-i asa – deplangand risipa de bytes a limbajelor post C.
Programatorii C/C++ cand nu discuta cu programatorii PHP isi impart timpul intre debugging, ode lui Bjarne si razand de fraierii de programatori C# care in loc sa-si petreaca timpul alocand si dealocand memorie scriu cod productiv si usor de inteles.

George Jipa a scris

Am un client cu un blog destul de mare (pe nisa related cu devforum)… iar graficul din Analytics arata aproape la fel. Weekend-ul fiind reprezentat de o scadere de 30-35% fata de cursul saptamanii. Dupa weekend… revine totul la normal.

Teodor Tite a scris

@Ionuț Staicu: mă refer la o medie a numărului de useri activi pe anumite ore/intervale din zi. Ar fi interesant în legătură cu mitul (mai mult sau mai puţin adevărat) că developerii sunt activi noaptea târziu şi se trezesc târziu.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter