Despre Delfinariul din Constanța

Tind să cred că motivul pentru care România are singurul delfinariu din Europa este faptul că dresarea acestora – la fel ca și dresarea animalelor de circ – nu e chiar cea mai bună dovadă că am evoluat – ca civilizație – atât de mult pe cât ne place să credem (adică tot niște barbari am rămas, chiar dacă ne place sau nu).

Am fost la Delfinariul din Constanța de exact două ori: o dată când eram mic, mic de tot, (vreo patru ani) și a doua oară acum câteva zile, când colegele de apartament au cerut-o.

Momentan nu vreau să zic nimic despre procesul de dresare (presupun că nu îi spui „hai mă Nini, sari și tu până la mingea asta, te rog eu frumos, știi că sunt băiat salon…” și gata, ai convins delfinul să facă ce vrei tu), dar vreau să zic ceva despre condiții.

20160320-DSC_1019

Ce vezi în poza de mai sus este cam jumătate din bazin, care bazin este un pic mai mare decât cada din casa mea. Iar cei doi delfini sunt nevoiți să înoate și să amuze publicul în această cădiță, în schimbul a câtorva pești.

Asta ca să nu mai spun despre vopseaua scorojită de pe pereți, scara de lângă nenea ăla ce pare că este un dezastru pe cale să se întâmple sau despre mirosul puternic de clor care ne-a întâmpinat la intrare…

Următoarea vizită? Probabil în 2050, cu nepoții…

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter