Suntem rasiști și xenofobi. Ca specie.

Suntem rasiști și xenofobi. Ca specie. ©

Două știri din domenii complet diferite și fără nici o legătură între ele. Sau nu la prima vedere…

Prima, două fete au fost agresate pentru că erau îmbrăcate altfel și că se închină unui alt zeu. Pentru că, vezi tu? Ăia că-i omoară pe toți cei ce nu se închină măritului allah sunt barbari. Ăia care îi omoară pe ăia care se închină măritului allah sunt eroi. Nu poate fi vorba de dublu standard, totul e absolut normal.

A doua: Microsoft a lansat un chatbot inteligent pe twitter, capabil să se dezvolte în funcție de interacțiunile cu utilizatorii. Rezultatul? În decurs de câteva ore, bot-ul a dezvoltat o personalitate rasistă și xenofobă, lucru ce ne învață că, pe lângă faptul că inteligența artificială ar putea fi mai periculoasă decât ne place să credem, că ăsta este un lucru atât de natural umanității încât atunci când ai un „creier” clean slate este prima chestie învățată.

În altă ordine de idei, Elon Musk, în paralel cu Tesla, lucrează la Hyperloop și dorește să colonizeze Marte.  Știi cum e zicala aia, că „poți scoate țăranul din sat dar nu poți scoate satul din țăran”? Eh, cam la fel va fi și cu Marte: dacă se va ajunge la colonizare probabil se va ajunge și la atentate în numele vreunui profet sau al vreunui zeu.

2 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter