Nu mai cumpăr niciodată fructe exotice!

Nu mai cumpăr niciodată fructe exotice! ©

Majoritatea fructelor exotice înseamnă o mică ruletă, unde poți nimeri ori acritura pământului ori nectarul zeilor, indiferent de cum alegi, cum miroși, cum… orice.

Ananasul, de exemplu, este un mister total. Îl iei pe cel mai parfumat, cel mai galben-auriu, cel mai puțin tare din raft, ajungi acasă și ai noroc de ceva un pic mai dulce decât o lămâie. La fel și la kiwi, avocado, kaki, nuci de cocos, portocale, banane și restul fructelor de primăvară (copiii au zis-o, nu eu!).

Eh, și de fiecare dată când nimerești un astfel de fruct zici că nu vei mai cumpăra așa ceva vreodată. Cred că am zis de sute de ori că nu voi mai cumpăra ananas sau kiwi!

Dar parcă au un magnet, ceva, că e nevoie doar de câteva săptămâni până să zic „hai mă, că acum o să am noroc!”. Și e nevoie de tot atâtea săptămâni și o oră să zic „pfuai, nu mai cumpăr niciodată!”.

Așa cum cartoforii tot bagă la păcănele și câștigă foarte rar, la fel și eu continui să cumpăr și să nimeresc unul fruct bun din zece… Atât eu cât și cartoforii trăim cu speranța că, undeva într-un viitor neclar, norocul ne va surâde și vom nimeri ori o mână bună la poker ori un kiwi nesperat de dulce.

Iar partea tristă este că foarte puțini români vor apuca să mănânce vreodată fructe exotice culese când sunt coapte.

7 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter