Lecții de istorie

Lecții de istorie

Când eram în școală nu am savurat niciodată lecțiile de istorie. De fapt, dacă stau să mă gândesc, chimia și istoria au fost printre cele mai neplăcute materii, pe toată durata studiilor. Poate că a fost vina profesorilor că nu reușeau să ne capteze atenția, poate că a fost vina lucrărilor de control unde ni se cerea să știm date complet inutile, nu știu. Cert este că intra pe o ureche, ieșea pe alta.

Doar că… am descoperit că-mi place istoria. Nu-mi place la modul „wow, ce mișto e, aș vrea să fac asta toată viața” dar îmi place suficient de mult încât se mai întâmplă să pierd timp citind chestii. De exemplu…

Se dă următorul tweet:

Știi ce înseamnă ICBM? Nu? Nici eu nu știam, și am căutat: înseamnă Intercontinental ballistic missile. Am găsit pe Wiki. Pe pagina aia am găsit și o secțiune despre Războiul Rece. Și de aici, s-a dezlănțuit iadul. Am aflat pe rând, despre: tratatul START, Gorbaciov și politica lui, glasnost, perestroika, soviete și dizolvarea Uniunii Sovietice, cocktail-urile Molotov (pe wiki sunt câteva rețete interesante; chestii bune la casa omului…) și, evident, am ajuns și la a doua lege a termodinamicii

40 minute mai târziu mi-am dat seama că am luat o supradoză de istorie și că am tocat echivalentul informațiilor predate într-un trimestru. Mă ajută la ceva? Evident. Că nu.

În altă ordine de idei, SpaceX (compania spațială a lui Jeff Bezos Elon Musk) a reușit aterizarea primei trepte a unei rachete.

6 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter