Firefox 3

Firefox 3 are un sistem de gestionare a memoriei. Dacă Firefox 2 îmi păpa 1.2 Gb ram,  Firefox 3 se mulțumește cu ceva mai puțin:

Un exorbitant număr de taburi deschise (două), pagini complexe (un tab cu o imagine 1000x1000px iar celălalt o pagină statică fără pic de JS), o mulțime de extensii instalate (firebug & web developer toolbar) și un jaf de sistem (core 2 duo e8400 & 4Gb ram). O fi momentul să fac un upgrade? :w00t:

13 Comentarii

hts a scris

Nu stiu cum reusesti, dar, desi nu am facut extensive benchmarks, nu am atins niciodata astfel de cote :).
Momentan, cu 3 taburi deschise (GReader, tabul in care scriu acum si un youtube), Firefox imi consuma 46mb de RAM – ce-i drept, deschis de 10 minute… Problema e, most likely, undeva de partea ta ;)

mike a scris

Bre, esti nebun. Eu am facut ceva teste pe firefox 3 sa vad cum sta treaba in comparatie cu firefox 2.

A iesit cam asa:

– pe partea de filme youtube, unde firefox 2 se cam bloca daca aveai mai mult de 5 tab-uri deschise, si imi lua pana in 900 MB memorie, firefox 3 merge perfect cu 15 filme (toate peste 4 minute) deschise si rulate in acelasi timp; memorie ocupata: 200 MB

-pe partea de „multe tab-uri”, firefox 2 avea probleme de la 20-30 tab-uri in sus deschise timp de cateva ore; blocaj total uneori, memorie ocupata peste 1 GB; a testat un prieten firefox 3 cu nu mai putin de 360 de tab-uri deschise; memorie ocupata 700-800 MB, browserul e inca stabil …

Alex a scris

Cu FF2 am patit-o nu o data sa trebuiasca sa-l „omor” din ProcessExplorer. Cu FF3, insa, n-am avut probleme pana acum – am vreo 15 add-onuri (inclusiv Firebug si WebDeveloper), am avut 30 de taburi deschise (inclusiv filmulete de pe Youtube) si n-a trecut de 600MB, ca sa nu mai vorbim ca raspundea instantaneu la comenzi. In concluzie, se intampla ceva la tine.

stefan alexandru a scris

Cum plm ?! Sistemul tau este HRANA pentru firefox de iti mananca atata? Firefox 3, 20 de bloguri deschise (dau open all din bookmarklist-ul meu iar ionut site ca folosesc bookmarks si o lista este mare, ) si am 160,032 k de ram papati. Nu inteleg cum dracului iti mananca tie atata. Fiti-ar vista sa iti fie. Deci ma jur, calculatorul tau este hrana pentru orice soft.

Ba nu iti merge firebug, ba nu iti merge aialalta. Schimba calculatorul, si pune win95 sau ceva care a trecut prin viata, sau macar un OS care are service packuri gen WIN XP PRO SP3 sau ceva frumos dar care papa putin UBUNTU dar da o data porcaria aia de vista jos!

gothik12 a scris

E o setare in about:config la Firefox care face sa manance mai putina memorie…o gasisem intr-o revista de profil (CHIP), momentan am googlit si am gasit doar asta pt tine: http://www.drawink.ro/blog/2007/04/18/optimizare-firefox-tips-tricks/ (cauta firefox speedup pct 5 te va interesa) .

Eu am 256 RAM memorie la vechitura de la care scriu si acum am exact 6 taburi deschise si merge fara probleme Firefox..e sigur de la tine problema, nu de la calculator…daca ai foarte multe deschise in afara de Firefox…e problema

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter