Cât ai plăti pentru a pune în practică o idee?

Cât ai plăti pentru a pune în practică o idee? ©

Zilele trecute mi-a venit o idee de o aplicație care nu există în acest moment. Ideea în sine nu are importanță, dar cred că am aflat și de ce nu există: pentru a cumpăra materialele necesare, ar fi necesară o investiție inițială destul de serioasă. Adică undeva pe la vreo 5000€ (80-100€/video).

Ce fel de materiale? Materiale video!

Problema e alta: nu există suficiente materiale pentru ce am eu nevoie; tot ce am găsit acoperă o gamă foarte, foarte mică.

Prin urmare, iau în considerare destul de serios să investesc într-o cameră video, lumini și microfoane pentru a face rost singur de ce am nevoie…

Acum, întrebarea care rămâne este: cât ai plăti pentru a pune în practică o idee care s-ar putea să nu îți aducă vreun ban?

20 de Comentarii

Silviu a scris

Depinde de bugetul fiecăruia.
Ţiriac probabil ar băga câteva milioane într-o idee.
Unii poate câteva sute sau chiar mii.
Dar cei mai mulţi vor rămâne doar cu ideea şi cu dezamăgirea cruntă când o vor vedea implementată profitabil de alţii.

Ionuț Staicu a scris

@Silviu: cred că ai zis ce gândeam dar nu voiam să spun:

Dar cei mai mulţi vor rămâne doar cu ideea şi cu dezamăgirea cruntă când o vor vedea implementată profitabil de alţii.

Ceea ce înseamnă că, într-un fel sau altul, mai devreme sau mai târziu, voi începe să lucrez la asta.

Multumesc.

Ionuț Staicu a scris

@Marius: la fotografie m-am oprit la timp, la „doar” ~4-500€ băgați în obiective, vreo 2-300€ în cărți și cursuri video și câteva zeci bune de ore de studiu. :D

Tind să cred că a ajutat și faptul că nu am reușit niciodată să încadrez o imagine câtuși de puțin decent, deși nu aveam probleme la teorie :)

Sarius a scris

Apăi hai că fac un total, să fie acolo-şa. Ca şi Marius, eu tot în fofografie am băgat bani (da, nu e o idee per se ci o pasiune, dar trecem peste): undeva la 11.000 de lei (de la primul aparat din clasa bridge la dSLR-ul actual şi până la obiective şi accesorii). Cam neproductivă pare-se, având în vedere că din fotografie am scos maxim 2.000 de lei până acum, în opt ani de când o ard fofografic.

Şi totuşi se poate încerca şi să faci rost de materialele de care ai nevoie fără să cheltui suma respectivă: pentru asta există prieteni, nu-i aşa? O cameră, o lumină, un microfon, o chestie o trestie de împrumutat de la prieteni pentru început, după care dacă treaba se mişcă bine se poate trece şi la investiţia proprie şi personală.

Dacă ar fi să arunc o sumă, cred că suma maximă pentru mine ar fi de 1.000 de EUR, sumă pe care o pot scoate cu dobândă aproape inexistentă dintr-o sursă sigură şi o pot rambursa în 12 rate egale, fără să simt greutate extinsă la salariu, că e suportabilă rata.

Sapioit - Programmer a scris

@Ionuț Staicu: Sincer nu-mi dau seama daca zici la baza sau chiar ti-ai ghicit idea… dar mult succes, iti doresc! Totusi, ar putea fi o idee buna. Sau un livestream cu gatit. Daca reusesti sa-l faci 24/7, chiar daca se repeta retetele, tot e mai bine. Ca veni vorba, asa se poate mixa TV-ul cu livestream-urile: botii de stream chat, care sa ofere link spre video-ul de youtube al retetei curente, la fiecare 5 minute. Eventual si un bucatar, care sa discute cu userii despre mancare, sa le rapunda intrebarilor, etc.

Ionuț Staicu a scris

@Laurentiu: să spunem doar că… instrumentele nu sunt problema cea mai mare. Subiecții de filmat în schimb… da. Și asta pentru că presupune filmarea unor profesioniști dintr-un domeniu care nu cred exista în Constanța (și probabil nici în România). Probabil trebuie să mai dau o tură în Viena…

@Silviu: multumesc!

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter