S-ar putea să se supera casa pe tine (în curând)

S-ar putea să se supera casa pe tine (în curând)

Mă încântă progresul tehnologic. Îmi place că viața devine mai ușoară, că nu mai trebuie să îmi notez în agendă totul și pot nota în telefon. Îmi place că nu mai trebuie să notez scriind ci o pot face dictând.

Îmi place că, pe lângă funcția de telefon, cu același dispozitiv pot citi mail-uri, pot face bugetul, pot face poze, pot primi notificări care îmi aduc aminte să fac X sau Y în funcție de unde sunt șamd.

Îmi place că munca mea se desfășoară în fața PC-ului, apăsând niște butoane, astfel încât să apară chestii pe ecran.

Îmi place că se pot strânge mai mulți profesioniști într-un singur loc și pot discuta chestii foarte interesante.

Dar zău că nu-mi place direcția în care ne îndreptăm, cu internet of things, cu toate electronicele și electrocasnicele din casă conectate la internet, astfel încât să dai din casă cam tot ce se întâmplă în… casă.

Scriu asta după ce, acum câteva zile, Google a anunțat Google Home. Mie nu-mi place din două motive: e de la Google și din cauza a ceea ce voi scrie mai jos.

Da, poate sunt paranoic, dar pe mine nu mă încântă mă sperie un pic modul în care ne grăbim să dăm acces tuturor la viața noastră. Modul în care foarte mulți dădeau check it pe forsquare cu locul în care se aflau? A ajuns foarte rapid să îi muște de fund, când hoții s-au deșteptat și au început să facă un pic de research: vedeau că victima nu-i acasă, dădeau lovitura.

La fel se va întâmpla și cu internet of things. Nu știu cum, nu știu când, dar chestia asta va ajunge să ne muște. Rău, rău de tot!

Ce vezi mai sus e doar o chestie banală, când e deschisă o yală. Gândește-te ce s-ar putea face cu un aragaz conectat la internet? Camere video în toate camerele? Sigur că e o idee bună… dacă vrei să fii privit non stop fără știrea ta!

E o chestiune de timp până lucrurile vor merge un pic mai prost decât ar trebui. Atunci să te ții…

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter